طريقة عمل البقسماط
----------------
المقادير
كيلو دقيق-معلقه كبيره كركم-معلقه كبيره خميره بيره فوريه-نصف كوب سكر ده لو عاوزاه حلو
الطريقه
*نضع الدقيق في حلة كبيرة و نضيف عليه سكر و خميرة و كركم و ذرة ملح و نعجنه بالماء الدافي اواللبن الدافي حتي تتكون عجينة لا تلتصق باليد او الحلة ثم نتركها تخمر في مكان دافي حتي يتضاعف حجمها
*ثم تقطع علي هيئة عيش فينو كبير في صنية مدهونة بالزيت ثم تترك لكي تخمر مرة اخري
*ثم تخبز في فرن حار حتي تنضج.
*بعد ان تبرد تقطع علي هيئة شرائح و تحمص في الفرن
او تدهن بالمربي و تاكل علي هيئة ساندويتش
او يوضع عليها جبن تركي و زيتون و كاتشيب كالبيتزا
و بالهنا و الشفا
علي فكرة انا عجنت العجينة بالسائل المتبقي بعد ضرب وش اللبن و انفصال الزبدة
و لازم يكون السائل اللي يعجن به دافي